Συνταγή
Μπάρες με βρώμη, ρεβίθια και φιστικοβούτυρο
Συστατικα
- 70 γρ. βρώμη
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει)
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγιες
- Βάζουμε τη βρώμη στο μπλέντερ και το θέτουμε σε λειτουργία για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αρχίσει να σχηματίζεται μια μπάλα ζύμης.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε τη ζύμη -η οποία είναι αρκετά κολλώδης- στο κέντρο της φόρμας.
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και απλώνουμε γρήγορα τη ζύμη προς τις άκρες της φόρμας.
- Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε μπάρες και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή: Cool Artisan